Αρχιτεκτονικό Έργο

Το "Αρχιτεκτονικό Έργο" ιδρύθηκε το 1975 από τον Αρχιτέκτονα Ευθύμη Γοργία. Από το 2002 δραστηριοποιείται σε αυτό η Αρχιτέκτονας Σοφία Γοργία. Στη διαδρομή των πολλών αυτών ετών το γραφείο διακρίθηκε με το σύστημα Αξιολόγησης και Βαθμολογίας Μελετών παίρνοντας 14 φορές την πρώτη θέση 3 φορές τη δεύτερη και 2 φορές την τρίτη θέση. Το Γραφείο συνεργάζεται με μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για την επίτευξη του ποιοτικότερου αποτελέσματος, σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε έργου. Έχει αναλάβει πλήθος Αρχιτεκτονικών μελετών Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτηρίων καθώς και Τουριστικών Καταλυμάτων και Διαμορφώσεις Κοινόχρηστων χώρων.

Έχει έντονη δράση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για προγράμματα κρατικών ενισχύσεων ειδικών κτιρίων, κατοικιών αλλά και στη διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Αναλαμβάνει επίσης τον σχεδιασμό επίπλου. Η Αρχιτέκτονας Σοφία Γοργία είναι μέλος διάφορων Επιστημονικών Επιτροπών, αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με αγάπη και μεράκι για την Αρχιτεκτονική προσπαθεί να συμβάλει στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας.
Αρχιτεκτονικό γραφείο Γοργία Ευθύμη και Γοργίας Σοφίας

Σοφία Γοργία

Αρχιτέκτονας Μηχανικός Α.Π.Θ.
Η Σοφία Γοργία, ξεκινώντας την επαγγελματική της δράση το 2002, με σεβασμό στην παράδοση του γραφείου συνέχισε με όραμα και μεράκι για την αρχιτεκτονική. Με στόχο την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την αισθητική σε συνδυασμό με τη σωστή συνεργασία της επιστημονικής και κατασκευαστικής ομάδας προσπαθεί να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε έργο που αναλαμβάνει. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικές επιτροπές και συνδικαλιστικές οργανώσεις (Αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων για τρεις συνεχόμενες θητείες) , με στόχο να προωθήσει την αρχιτεκτονική ως εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής..
Αρχιτεκτονικό γραφείο Γοργία Ευθύμη και Γοργίας Σοφίας

Ευθύμης Γοργίας

Αρχιτέκτονας Μηχανικός Α.Π.Θ.
Ο Ευθύμης Γοργίας, ιδρυτής του Γραφείου "Αρχιτεκτονικό Έργο", ξεκίνησε την πορεία του το 1975, διαμορφώνοντας την αρχιτεκτονική σκηνή με μια σειρά από καινοτόμα έργα. Με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας και ιδιαίτερη έμφαση στη σχεδίαση δημοσίων έργων, έχει διακριθεί με το σύστημα Αξιολόγησης και Βαθμολογίας Μελετών κατέχοντας πολλές φορές την πρώτη θέση. Η δέσμευσή του για την ποιότητα και η ολιστική του προσέγγιση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό τον καθιστούν πρωτοπόρο στην αναπαλαίωση παραδοσιακών κτηρίων και τη δημιουργία σύγχρονων χώρων που ενσωματώνουν την κληρονομιά και την καινοτομία. Διετέλεσε εκπρόσωπος των Σερραίων Μηχανικών στην αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τρεις συνεχόμενες θητείες, μέλος σε πολλές επιστημονικές επιτροπές, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.
Γοργία Σοφία - Αρχιτέκτονας

Το "Αρχιτεκτονικό Έργο" με τη συνεχή διάκρισή του στον βαθμολογικό πίνακα αρχιτεκτονικών μελετών πανελλήνιας εμβέλειας, αποδεικνύει τη δέσμευσή του στην ποιότητα και την καινοτομία. Κάθε έργο αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του γραφείου για αρμονική συνύπαρξη της επιστήμης, της λειτουργικότητας και της αισθητικής. Κάθε διάκριση αποτελεί μια αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας για τη δημιουργία χώρων που εμπνέουν και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Δημοτικό Κολυβητήριο Σερρών
Πρώτη θέση στο σύστημα Αξιολόγησης και βαθμολογίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Αποτελεί ένα από τα πρώτα κτίρια στην Ελλάδα που σχεδιάστηκε ακολουθώντας πρότυπα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. (κτίριο υπό κατασκευή)
Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Πρώτη θέση στην κατάταξη αξιολόγησης και βαθμολογίας Μελετών Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Ειδική Αρχιτεκτονική Μελέτη, ενός σύγχρονου Εκπαιδευτικού κτιρίου που περιλαμβάνει διδακτικές αίθουσες, αίθουσες εργαστηρίων, αμφιθέατρο εκδηλώσεων και βιβλιοθήκη. Στην Αρχιτεκτονική πρόταση έγινε εφαρμογή βιοκλιματικού σχεδιασμού. (κατασκευασμένο κτίριο δύο φορές. 6ο Δημοτικό Σχολείο και Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως)
Σπουδαστική Λέσχη ΤΕΙ Σερρών
Πρώτη θέση στην κατάταξη Αξιολόγησης και βαθμολογίας Μελετών Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Η ογκοπλασία του κτιρίου σηματοδοτεί τη χρήση του και συνδυάζει τις ιδιαίτερες επιστημονικές τεχνικές προδιαγραφές με τη δυναμική αισθητική.
Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών
Πρώτη θέση στο σύστημα Αξιολόγησης και βαθμολογίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Με έμφαση στην ιδιαίτερη χρήση, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ακολούθησε τα πρότυπα της βέλτιστης ακουστικής του χώρου. (η μελέτη δεν εφαρμόστηκε στο κατασκευασμένο κτίριο)
Βιομηχανική – Βιοτεχνική Έκθεση στον Αγ. Ιωάννη Σερρών.
Δεύτερη θέση στο σύστημα Αξιολόγησης και βαθμολογίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Μία Αρχιτεκτονική σύνθεση υπαίθριων και κλειστών χώρων με σεβασμό στο ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η μελέτη περιλαμβάνει ανοιχτούς και κλειστούς εκθεσιακούς χώρους, χώρους συνάθροισης κοινού, υπαίθριο γήπεδο mini golf, χώρους αναψυχής και άλλες συναφείς χρήσεις με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο που αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής.
(η μελέτη δεν εφαρμόστηκε)
Κατάστημα Duty Free στον Προμαχώνα Σερρών
Δεύτερη θέση στο σύστημα Αξιολόγησης και βαθμολογίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Πανελλήνιας Εμβέλειας.
Η θέση του κτιρίου, στη είσοδο της χώρας ήταν αυτή που καθόρισε τον σχεδιασμό θέλοντας να προβάλει την ελληνική σύγχρονη Αρχιτεκτονική. (κατασκευασμένο κτίριο)
Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Τρίτη θέση στο σύστημα Αξιολόγησης και βαθμολογίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης Πανελλήνιας Εμβέλειας. Αρχιτεκτονική Μελέτη με ιδιαίτερες απαιτήσεις σε τεχνικές προδιαγραφές εξαιτίας της χρήσης του. Η σύνθεση έγινε με στόχο να προβάλλεται η τεχνολογία και η ένταση. (η μελέτη δεν εφαρμόστηκε)
Διπλωματική εργασία Σοφίας Γοργίας. 
Σε συνεργασία με Ελένη Μάττα και Ζωή Φαρασλή 

Διπλωματική εργασία Ευθύμη Γοργία.
Σε συνεργασία με Θεόδωρο Καραγιάννη 

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Κτιριακές εγκαταστάσεις Δημόσιου Κέντρου Ραδιοφωνίας και Τηλεοράσεως

Η σύνθεση αποτελείται από ένα συγκρότημα κτιρίων που στόχο είχε να φιλοξενήσει την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Οι εγκαταστάσεις αυτές, προτάθηκαν σε οικόπεδο 52 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχή επί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Οι πέντε πτέρυγές του, διαχωρίζονται σε λειτουργικές ενότητες και συνδέονται μεταξύ τους με εναέριες γέφυρες.

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο αθλητικό πάρκο Ομόνοια του Δήμου Σερρών

Στα πλαίσια της Διπλωματικής Εργασίας σχεδιάστηκαν:

  • Κτήριο βιβλιοθήκης - αμφιθεάτρων
  • Κτήριο διοίκησης - γραφείων
  • Κτήριο εργαστηρίων - αθλημάτων - χώρος εκδηλώσεων
  • Καταστήματα - εκθεσιακοί χώροι
  • Κεντρική πλατεία
  • Κτήριο βαρέων αθλημάτων (παλαιστικής, αντισφαίρισης και γυμναστικής)
  • Κλειστό γυμναστήριο καλαθοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, πετοσφαίρισης
  • Ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, αντισφαίρισης, πετοσφαίρισης
  • Κλειστό κολυμβητήριο
  • Ανοικτή δεξαμενή
  • Στάδιο - ανοιχτός στίβος
  • Κλειστό γυμναστήριο κλασικού αθλητισμού
  • Χώρος ρίψεων
  • Χώρος στάθμευσης